Over naar 1 slaapje

Deze week proberen we naar 1 slaapje over te gaan. Lynn is nu net 13 maanden en we merken dat wanneer ze ’s ochtends te lang slaapt, ze ’s middags niet meer slaapt. We maken haar daarom ’s ochtends altijd wakker na een halfuur, maar dit gaat niet altijd goed. Gevolg: ’s middags wil ze niet meer slapen. En dat houdt ze natuurlijk niet vol, dus einde dag is het niet heel gezellig kan ik je vertellen.

Het eerste slaapje rekken we iets, naar ongeveer 11.30 en dan slaapt ze tot een uur of 15.00. Behalve zaterdag, toen besloot ze na een uur alweer wakker te worden… Ik weet dan niet altijd wat slim is. Eruit halen of laten liggen en hopen dat ze nog gaat slapen. We hebben geprobeerd haar nog in slaap te laten vallen, zonder succes. Voorlezen, flesje geven, heen en weer wiegen en gewoon wachten. Maar na een uur was ze nog steeds klaarwakker, dus hebben we haar toch maar mee naar beneden genomen. Om 16.00 uur is ze toen nog even een halfuur gaan liggen.

Zo’n dag vind ik vermoeiend. Lynn slaapt weinig, dus heeft veel aandacht nodig en is zeurderig. Omdat wij ervoor kiezen haar slaapjes te rekken, vind ik dat wij ‘schuld’ hebben aan dat ze moe is. Dus extra knuffelen en aandacht geven zijn op deze dagen nodig vind ik.

We gaan zien hoe het zondag zal gaan. Ze was om 6.30 al wakker, dus ik denk niet dat ze het tot 11.30 vol zal houden, maar we gaan het zien. Ik hou jullie op de hoogte!

Liefs, x

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com