10 tips voor vliegen met een dreumes

Begin december zijn wij samen met Lynn naar de Dominicaanse Republiek gevlogen. Het was een vlucht van ruim 9 uur en het was de eerste keer vliegen voor Lynn. En dus ook voor ons met kind. We stonden er beiden vrij nuchter in en ik was eigenlijk veel minder zenuwachtig dan ik vooraf had gedacht. Ik heb online allerlei tips gelezen en wat vrienden en kennissen gevraagd die ook weleens zo ver hebben gevlogen voor tips. Ik heb alle tips toegepast en zet ze hieronder voor je op een rijtje!

1. Neem een slaapzak mee

Neem een slaapzak mee. Of je nou een dag- of nachtvlucht hebt, een slaapzak is erg handig. Heen hadden wij een dagvlucht en heeft Lynn maar 45 minuten geslapen (ja, van de 9 uur, dat is pittig kan ik je vertellen, haha). Omdat ze niet zo goed kan stilzitten, was ik bang dat dit drama zou worden. Maar met een slaapzak aan had ze minder bewegingsruimte en zat ze dus rustiger. Ook kreeg ze door de slaapzak het seintje dat het tijd was om te gaan slapen en dat hielp met in slaap vallen. Wij gebruikten deze slaapzak.

2. Neem een speen + speenkoord mee

Lynn heeft met slapen altijd een speentje in, daarbuiten nooit. Behalve in het vliegtuig, daar heeft ze haar speen praktisch de hele vlucht ingehad. Het maakte haar rustig en dat was erg fijn. Een speenkoord is handig, zodat je de speen niet kwijt kan raken mocht deze toch uit de mond gaan.

3. Neem véél eten mee

Eten is altijd goed. Zeg nou zelf, zelf vind je het ook lekker om te snacken in het vliegtuig. Dit geldt dus ook voor kinderen. Wij hadden soepstengels in een bakje gedaan, knijpfruit mee, rozijntjes (deed ze lekker lang mee) en verder van die biologische snacks voor dreumesen. We hadden veel te veel mee, maar beter dat dan te weinig.

4. Neem speelgoed mee

En dan vooral speelgoed dat niet te klein is, anders raakt het kwijt. Wij hadden wat boekjes mee (dit boekje vindt Lynn geweldig) en grote bouwspelletjes. Ze heeft niet heel veel met het speelgoed gespeeld. Ze vond vooral de boekjes in het vliegtuig interessant en bijvoorbeeld een flesje water. Dus heel veel speelgoed hebben wij niet gebruikt.

5. Zorg dat je alles binnen handbereik hebt

Wij hadden een koffertje mee als handbagage en die moet je natuurlijk in zo’n ruim boven de stoel leggen. Daar kun je vaak niet heel makkelijk bij. Daarom hadden wij een losse tas erin gedaan met de belangrijkste spullen. Hierin zaten luiers, billendoekjes, wat speelgoed, eten voor Lynn en onszelf, zalfjes voor Lynn haar billen en gezicht, de slaapzak, extra sokken en een koptelefoon voor onszelf. Hierdoor hoef je je koffertje niet te pakken tijdens de vlucht, wat erg fijn is.

6. Reserveer van te voren de stoelen

Dit is echt een must wat ons betreft. De stoelreservering ging bij onze vlucht pas later open, dus toen wij gingen reserveren, waren veel plekken al bezet. Wij zaten beide keren vrijwel helemaal achterin het vliegtuig. Dan zit je dichtbij de wc en ben je zo bij de stewardessen mocht er iets zijn. Wat wij ook handig vonden, is dat je spulletjes achter je stoel kunt leggen, omdat daar niemand zit. Zo heb je alle ruimte bij je benen vrij. Het kost vaak een paar tientjes om je stoel te reserveren, maar dat was het meer dan waard.

7. Ga naar het toilet als je je kind gaat verschonen

Je weet immers nooit wanneer je anders kunt gaan i.v.m. slapen. Of wanneer je kind alleen bij jou wil zitten. Ik ging gewoon elke keer even plassen als Lynn een schone luier kreeg. Dit is niet heel comfortabel qua ruimte, maar het ging, haha.

8. Strek de benen voor het instappen goed

Ervan uitgaande dat je in het vliegtuig niet je benen kunt strekken, omdat je kind constant op je schoot zit, is het fijn om dat van te voren nog even te doen. Ook Lynn zat heel lang stil, dus ook haar hebben we nog even goed laten lopen/kruipen, zodat ze goed moe was en lekker had bewogen voor de vlucht.

9. Stap zo laat mogelijk in

Alhoewel dat niet altijd kan als je helemaal achterin zit, omdat je dan als eerste wordt omgeroepen, is het heel fijn om als een van de laatste het vliegtuig in te gaan. Je zit al lang genoeg in het vliegtuig, dus hoe later je erin gaat, hoe beter. Wij moesten helaas wel steeds als eerste erin en dat vonden we niet heel fijn.

10. Relax en ga er nuchter in

Dit is wel de beste tip vind ik. Niet stressen van te voren en als je kind gaat huilen, so be it. Niet gaan stressen of boos worden op je kindje. Hij/zij kiest er niet voor om te gaan vliegen en hij/zij heeft er ook niets aan als je je druk maakt. Het komt vanzelf goed.

Ben ben je benieuwd hoe onze vakantie naar de Dominicaanse Republiek was? Lees dan deze blog.

Liefs, x

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

%d bloggers liken dit: