Op vakantie naar de Dominicaanse Republiek!

Op woensdag 7 december vlogen Mark, Lynn en ik voor 13 dagen naar de Dominicaanse Republiek! Het was de eerste buitenland vakantie met z’n drietjes en voor Lynn de eerste keer vliegen. Veel mensen verklaarden ons voor gek, omdat we zo lang gingen vliegen met een dreumes. En eerlijk, het is ook echt ver. Heen was het bijna 10 uur vliegen en terug maakten we een tussenlanding op Bonaire, dus duurde de reis ruim 12 uur. Terug hadden we ook nog dik 4 uur vertraging. En ja, dat is zwaar met een dreumes op schoot.

Gelukkig stonden we er beiden vrij nuchter in en lieten we het op ons afkomen. Ik was ook minder zenuwachtig dan ik had verwacht. Alleen het opstijgen vond ik spannend, omdat ik bang was dat Lynn last zou krijgen van haar oortjes. En als ze daar de hele vlucht last van zou hebben, vond ik dat zielig. Gelukkig waren die zenuwen voor niets. De heenvlucht ging ontzettend goed. Ze heeft maar 45 minuten geslapen, dat was wat minder. Maar ze heeft geen kick gegeven de hele vlucht. Ze heeft voornamelijk bij mij op schoot gezeten, omdat ze dan redelijk rustig zat. Bij Mark ging ze druk doen. Ze heeft dus niet veel geslapen en viel uiteindelijk in de auto naar het hotel in slaap. Toen hield ze het niet meer vol. Eenmaal in het hotel bleken ze geen kinderbedje op de kamer te hebben neergezet en daar moesten we nog op wachten. Dat was even wat minder leuk, maar gelukkig kon Lynn rond 19.00 (00.00 NL-tijd) toch lekker slapen. Wij lagen er de eerste avond ook vroeg in, want het was een lange reisdag geweest.

Spetteren in het zwembad

De eerste dagen hebben we voornamelijk bij het zwembad doorgebracht. Lynn vindt zwemmen geweldig en was dan ook niet weg te slaan uit het water. Ze hadden kinderligbedjes met parasol en dat is heel schattig. Daar zat Lynn dan ook altijd op. We hadden de baby float meegenomen, zodat ze echt met ons kon zwemmen. Na een paar dagen vond ze dit niet meer leuk en wilde ze er steeds uitklimmen. Ze vond het leuker als wij haar vasthielden met zwemmen. Het zwembad liep schuin af, waardoor ze de eerste twee meter zelf kon zitten, kruipen en spetteren. Een van ons stond dan in het zwembad en keek uiteraard constant naar haar. Ze probeerde steeds naar het diepe te kruipen, maar hapte dan vanzelf water. Ze is in ieder geval niet bang voor water, dus dat is fijn. Wanneer je het wel genoeg vond en even wilde zitten, was Lynn het hier niet mee eens. Ze moest en zou blijven zwemmen. Heerlijk.

Zandhappen

Na een paar dagen zijn we een dagje naar het strand gegaan. We dachten dat dit voor Lynn minder leuk zou zijn, maar niets was minder waar. Aan het begin vond ze het zand nog wennen. Ze trok een vies gezicht en schudde het zand van haar handjes af. Maar toen ze eenmaal een beetje gewend was, vond ze het geweldig. Ze ging met het zand gooien en was constant aan het graven en lachen. Voor ons was het strand ook erg fijn, omdat Lynn zichzelf beter kon vermaken en ze niet constant naar het water wilde. Hadden we ook even een momentje van ‘rust’.

De slaapjes

Zoals jullie weten, slaapt ze nog 1 keer overdag. Ze sliep net als in Nederland van 12.00 tot 14.00/14.30 ongeveer. De eerste dagen heeft ze dit in bed gedaan, op de kamer. Mark en ik wisselden elkaar dan af om erbij te zitten. Gelukkig hadden we een balkon in de zon, dus het was geen straf om bij de kamer te blijven. Later in de vakantie gingen we vaker naar het strand en daar sliep ze gewoon in de wagen. Omdat er daar een windje staat, was het minder warm om te slapen voor haar. Wij hebben deze buggy, die helemaal plat kan. Hierdoor kon ze lekker slapen.

’s Nachts ging het slapen ook goed. Ze lag er vaak rond 20.00/20.30 in en werd rond 07.00 wakker. De eerste dagen werd ze voor 6’en wakker, waarschijnlijk door de jetlag. Maar gelukkig werd dit steeds later. De laatste dag was het zelfs 8 uur. Zat ze eindelijk in haar eigen ritme, gingen we naar huis, haha. Zul je altijd zien.

Het resort

We zaten in een all inclusive resort, Catalonia Bavaro Beach, en dit is wel een aanrader met een klein kindje. Wanneer je iets nodig hebt, kun je dit direct halen. Er was een smoothiebar op het strand waar we dagelijks een vers sapje haalde en je kon altijd water of ander drinken halen bij de bars. Ook was er de hele dag door eten te krijgen. Erg fijn om niet steeds op te moeten letten wat je uitgeeft. We gingen dan ook echt voor een niks doen vakantie en dat is gelukt. We zeiden al tegen elkaar dat in de winter naar de zon gaan veel fijner is dan ’s zomers op vakantie naar een zonnig land. Je ontvlucht nu echt even de kou en dat is heel fijn. Onze vitamine D is weer aangevuld en we kijken terug op een heerlijke vakantie!

Liefs, x

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

%d bloggers liken dit: