Middagslaapje #UPDATE

Twee weken geleden schreef ik een blog over het overgaan naar 1 slaapje. Lynn sliep vaak twee keer overdag, ’s ochtends tussen half 10 en 11 en ’s middags vanaf 15.00 nog even. Vaak maakte ik haar ’s ochtends eerder wakker, omdat ze anders niet meer wilde slapen in de middag. Dit ging echter niet altijd goed, waardoor ze ’s middags helemaal niet meer sliep en aan het einde van de dag erg moe werd. Ondanks dat velen tegen ons zeiden dat ze nog (te) jong is om maar 1 slaapje te doen, besloten we het toch te gaan proberen.

En ik kan zeggen, over het algemeen gaat het goed! Lynn wordt vaak tussen half 8 en 8 uur wakker (soms pas half 9, lucky us) en dan gaat ze rond 12.00 uur naar bed voor haar middagslaapje. Meestal slaapt ze dan tot 14.30 ongeveer en dan gaat ze om 19.00 weer naar bed voor de nacht.

Rond 10 uur heeft ze vaak even een dipje. Ik twijfel dan of ik haar naar bed moet doen, of moet rekken. Vorige week ben ik een keer met haar gaan wandelen en toen sliep ze een halfuur in de wagen. ’s Middags sliep ze toen niet lang meer, maar het was genoeg. Gelukkig komt ze de meeste dagen over het dipje heen en gaat het goed met 1 slaapje.

Slapen op de opvang

Ook bij de opvang gaat het gelukkig goed! Ze werken daar met een vast schema, waarbij het middagslaapje van 12.00 tot 14.30 is. Omdat ze daar bezig wordt gehouden, lukt het haar steeds beter om het tot 12.00 vol te houden. Soms is het erg druk met kindjes of heeft ze de nacht niet goed geslapen. Dan laten ze haar nog wel twee keer slapen. Maar ook daar slaapt ze ’s middags dan maar heel kort.

Me-time

Ik merk zelf dat ik het heel fijn vindt dat ze nog maar 1 keer naar bed gaat overdag. ’s Ochtends kun je daardoor iets leuks doen en einde van de middag ook weer. Aan het begin van de middag heb ik lekker wat tijd voor mezelf, wat ik heel fijn vind. Ik rommel dan vaak wat in huis, maak een uitgebreide lunch of kijk een vlog op YouTube.

Ik denk dat ik na twee weken proberen, wel kan zeggen dat ze officieel over is naar 1 slaapje!

Liefs, x

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

%d bloggers liken dit: